Για ραντεβού

2107482645

2107489111

6937755921

info@kalaitzakis.net.gr


Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα: 15.00-20.00

Τρίτη: 10.00-19.00

Τετάρτη:10.00-19.00

Πέμπτη: 10.00-19.00

Παρασκευή: 10.00-19.00


 

Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Ο ευκολότερος τρόπος για να προλάβετε την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα είναι να βουρτσίζετε και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα καθημερινά. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το σωστό τρόπο περιποίησης δοντιών και ούλων. Δεν έχει σημασία αν πρώτα βουρτσίζετε τα δόντια ή πρώτα χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα αρκεί να τα κάνετε και τα δύο, πρωί και βράδυ.

Τι χρειάζεστε

Συνήθως χρησιμοποιούμε μία απλή οδοντόβουρτσα. Μία άλλη επιλογή είναι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, η οποία χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να κινεί την κεφαλή της και με τις δονήσεις που παράγονται καθαρίζει τα δόντια. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε πάντοτε οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες με αποστρογγυλευμένα άκρα και να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας όταν οι τρίχες αρχίζουν να λυγίζουν, ή μία φορά το μήνα.

Το οδοντικό νήμα παράγεται σε διάφορες μορφές χωρίς να υπάρχει διαφορά στην αποτελεσματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σημασία τι τύπο οδοντικού νήματος θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις διάφορες μορφές, κηρωμένο, ακήρωτο, αρωματισμένο, ότι σας αρέσει.

Τέλος χρειάζεστε ένα αποκαλυπτικό διάλυμα, με την βοήθεια του οποίου μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τις περιοχές των δοντιών που δεν καθαρίσθηκαν σωστά με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα. Το αποκαλυπτικό διάλυμα χρωματίζει αυτές τις περιοχές με έντονο, κόκκινο συνήθως, χρώμα.

Επιφάνειες δοντιών χρωματισμένες με αποκαλυπτικό διάλυμαΕπιφάνειες δοντιών χρωματισμένες με αποκαλυπτικό διάλυμα

Δόντια χρωματισμένα με αποκαλυπτικό διάλυμαΔόντια χρωματισμένα με αποκαλυπτικό διάλυμα 

Πως βουρτσίζουμε

Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών, σε σχέση με τον επιμήκη άξονα του δοντιού, εκεί όπου συναντώνται τα ούλα με τα δόντια. Πιέζοντας απαλά την οδοντόβουρτσα κάνετε μικρές επιτόπιες κινήσεις δεξιά-αριστερά. Με τον ίδιο τρόπο καθαρίστε τις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών και μετά τις επιφάνειες με τις οποίες μασάτε.
Με την οδοντόβουρτσα μπορείτε να καθαρίσετε την επάνω επιφάνεια της γλώσσας. Έχει αποδειχθεί ότι εκεί επικάθονται πολλά μικρόβια τα οποία είναι υπεύθυνα για τις ασθένειες των ούλων και την κακοσμία του στόματος.

Αρχική τοποθέτηση της οδοντόβουρτσας με γωνία 45οΑρχική τοποθέτηση της οδοντόβουρτσας με γωνία 45ο

Περιστροφική κίνηση της οδοντόβουρτσαςΠεριστροφική κίνηση της οδοντόβουρτσας Τελείωμα της περιστροφικής κίνησης της οδοντόβουρτσαςΤελείωμα της περιστροφικής κίνησης της οδοντόβουρτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πως χρησιμοποιούμε το οδοντικό νήμα

Χρησιμοποιήστε περίπου ένα μέτρο νήμα, το οποίο θα τυλίξετε ανάμεσα στα μεσαία δάκτυλα του αριστερού και δεξιού χεριού. Αφήστε οκτώ με δέκα πόντους ελεύθερο οδοντικό νήμα μεταξύ των χεριών σας. Τεντώστε το οδοντικό νήμα και περάστε το ανάμεσα στα δόντια. Χρησιμοποιήστε τους αντίχειρες ή τους δείκτες για να φέρετε το οδοντικό νήμα σε στενή επαφή με την επιφάνεια του δοντιού και μετακινήστε το επάνω και κάτω. Καθαρίστε την διπλανή επιφάνεια του άλλου δοντιού και μετά περάστε στο επόμενο μεσοδόντιο διάστημα ξετυλίγοντας πάντοτε καθαρό οδοντικό νήμα από το ένα χέρι στο άλλο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στον περιοδοντολόγο σας!

Το οδοντικό νήμα αγκαλιάζει την πλαϊνή επιφάνεια του δοντιού & κινείται πάνω-κάτωΤο οδοντικό νήμα αγκαλιάζει την πλαϊνή επιφάνεια του δοντιού & κινείται πάνω-κάτω

Ο καθαρισμός μεταξύ των δοντιών χρησιμοποιώντας μεσοδόντιο βουρτσάκιΟ καθαρισμός μεταξύ των δοντιών χρησιμοποιώντας μεσοδόντιο βουρτσάκι

 

 

 

 

 

 

Τακτικός έλεγχος

Το καθημερινό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε την πρόληψη των ασθενειών των ούλων διότι κρατούν τα δόντια καθαρά. Παράλληλα όμως θα πρέπει να επισκέπτεστε τον περιοδοντολόγο δύο φορές τον χρόνο για καθαρισμό των δοντιών και έλεγχο.
Η μεγάλη οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους, πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η πρόληψη των ασθενειών των ούλων είναι ασύγκριτα πιο οικονομική από την θεραπεία της ουλίτιδας ή της περιοδοντίτιδας. Επίσης έχει βρεθεί ότι τα άτομα με ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα έχουν αυξημένα έξοδα ιατρικής περίθαλψης σε σχέση με υγιή άτομα. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο για να περιποιείστε τα δόντια και τα ούλα σας και αποφύγετε τα πολλά έξοδα ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας!

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?