Για ραντεβού

2107482645

2107489111

6937755921

info@kalaitzakis.net.gr


Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα: 15.00-20.00

Τρίτη: 10.00-19.00

Τετάρτη:10.00-19.00

Πέμπτη: 10.00-19.00

Παρασκευή: 10.00-19.00


 

Τι είναι ο περιοδοντολόγος?

Σας ενημέρωσαν ότι υποφέρετε από περιοδοντίτιδα και ότι πρέπει να συμβουλευτείτε περιοδοντολόγο; Αν είναι έτσι, πιθανόν να σκέπτεστε τι είναι η περιοδοντίτιδα και γιατί θα πρέπει να απευθυνθείτε σε περιοδοντολόγο για να την θεραπεύσει.
Με τη λέξη «περιοδόντιο» εννοούμε τους ιστούς οι οποίοι βρίσκονται γύρω από τα δόντια, δηλαδή τα ούλα και το οστό (κόκαλο). Η περιοδοντίτιδα είναι μία χρόνια μικροβιακή λοίμωξη (μόλυνση), η οποία επηρεάζει τα ούλα και το οστό το οποίο «κρατά» τα δόντια μέσα στο στόμα. Όταν παραμείνει χωρίς θεραπεία είναι η κύρια αιτία από την οποία οι ενήλικες χάνουν τα δόντια τους. Επίσης έχει βρεθεί συσχέτιση της περιοδοντίτιδας με άλλα προβλήματα υγείας όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, νόσοι του αναπνευστικού και γεννήσεις πρόωρων λιποβαρών νεογνών.
Ο περιοδοντολόγος είναι οδοντίατρος εξειδικευμένος στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των περιοδοντικών νόσων (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) και στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Ο περιοδοντολόγος έχει εκπαιδευτεί τρία επιπλέον χρόνια μετά την οδοντιατρική σχολή στην ειδικότητα της περιοδοντολογίας. Είναι εξοικειωμένος με τις πιο σύγχρονες τεχνικές για την διάγνωση και θεραπεία της περιοδοντίτιδας για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το χαμόγελο που επιθυμείτε. Κατά την διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, ο περιοδοντόλογος θα εξετάσει το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό σας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει αν παίρνετε φάρμακα και ποια, και αν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας καθώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν την θεραπεία της περιοδοντίτιδας. Θα εξετάσει τα ούλα σας για να διαπιστώσει αν υπάρχουν υφιζήσεις (υποχώρηση) και τα δόντια για να διαπιστώσει αν έχουν κινητικότητα και την συναρμογή τους όταν κλείνετε το στόμα. Επίσης θα τοποθετήσει έναν μικροσκοπικό μετρητή ανάμεσα σε δόντια και ούλα για να καθορίσει το βάθος του περιοδοντικού θυλάκου ή αλλιώς της βλάβης και θα ζητήσει ειδικές ακτινογραφίες για να εξετάσει την βλάβη του οστού από την περιοδοντίτιδα. Μετά θα συζητήσει μαζί σας τον τρόπο θεραπείας της περιοδοντίτιδας.

Πότε πρέπει να επισκεφτούμε τον περιοδοντολόγο?

Οποιαδήποτε στιγμή είναι καλή για να επισκεφτούμε τον περιοδοντολόγο!!

Μερικές φορές ο μόνος τρόπος για να ανιχνεύσουμε την περιοδοντίτιδα είναι η εξέταση από τον περιοδοντολόγο. Αν παρατηρείτε κάποια συμπτώματα μέσα στο στόμα σας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξεταστείτε από περιοδοντολόγο.

Τα πιο συχνά συμπτώματα της περιοδοντίτιδας είναι:

  • Δόντια που κουνιούνται
  • Κόκκινα, πρησμένα ούλα που ματώνουν εύκολα
  • Ούλα ξεκολλημένα από τα δόντια
  • Πύον μέσα από τα ούλα
  • Αλλαγή του τρόπου κλεισίματος των δοντιών
  • Κακοσμία του στόματος

Μετά την περιοδοντολογική εξέταση ο περιοδοντολόγος θα συζητήσει μαζί σας τους παράγοντες κινδύνου για την περιοδοντίτιδα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου οι οποίοι μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα να αποκτήσετε περιοδοντίτιδα όπως το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης και η κληρονομικότητα. Αν έχετε κάποιον από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου είναι πολύ σημαντικό να εξεταστείτε από περιοδοντολόγο.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?