Για ραντεβού

2107482645

2107489111

6937755921

info@kalaitzakis.net.gr


Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα: 15.00-20.00

Τρίτη: 10.00-19.00

Τετάρτη:10.00-19.00

Πέμπτη: 10.00-19.00

Παρασκευή: 10.00-19.00


 

Θεραπεία ουλίτιδας

Σε ένα υγιές στόμα συνυπάρχουν πάνω από 700 διαφορετικά είδη μικροβίων τα οποία βρίσκονται σε αρμονία τον οργανισμό μας. Η πλημμελής φροντίδα των δοντιών μας οδηγεί στον πολλαπλασιασμό των μικροβίων και την ανάπτυξη παθογόνων μικροβιακών ειδών. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζεται το μικροβιακό βιοϋμένιο το οποίο επαλείφει τα ούλα και τα δόντια μας και είναι υπεύθυνο για την δημιουργία της ουλίτιδας.

Έτσι η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών λόγω κακής στοματικής υγιεινής είναι η αιτία δημιουργίας της ουλίτιδας. Η ουλίτιδα είναι μία ασθένεια των ούλων πλήρως αντιστρεπτή, με την κατάλληλη θεραπεία, διότι η φλεγμονή περιορίζεται στα ούλα  χωρίς καταστροφή του οστού (κόκαλου).

Η θεραπεία της ουλίτιδας έχει ως πρωταρχικό στόχο την απομάκρυνση των παθογόνων μικροοργανισμών και των εναποθέσεων (πέτρας) από τις επιφάνειες των δοντιών. Αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας της ουλίτιδας είναι η ενεργοποίηση και η εκπαίδευση του ασθενή στην σωστή στοματική υγιεινή. Εδώ περιλαμβάνεται η καθημερινή χρήση οδοντόβουρτσας (2-3 φορές την ημέρα) και οδοντικού νήματος (1 φορά την ημέρα). Σημείο ιδιαίτερης προσοχής είναι η διατήρηση αμείωτης της προσπάθειας για σωστή φροντίδα των δοντιών. Αυτό  διότι γνωρίζουμε ότι τα παθογόνα μικρόβια χρειάζονται μόλις λίγες εβδομάδες για να επιστρέψουν στο στόμα μετά την θεραπεία της ουλίτιδας, σε περίπτωση που η στοματική υγιεινή μας παραμελείται ξανά.

Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο συνδυασμός της άριστης στοματικής υγιεινής από τον ασθενή και της επιμελούς θεραπείας από τον περιοδοντολόγο οδηγεί πάντα σε πολύ καλά αποτελέσματα  και στην θεραπεία της ουλίτιδας.

Θεραπεία χρόνιας ουλίτιδας σε νεαρό ασθενή. Περιοδοντολογικό Ιατρείο Χάρη Καλαϊτζάκη

Θεραπεία χρόνιας ουλίτιδας-αρχόμενης περιοδοντίτιδας σε νεαρό ασθενή. Περιοδοντολογικό Ιατρείο Χάρη Καλαϊτζάκη

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?