Για ραντεβού

2107482645

2107489111

6937755921

info@kalaitzakis.net.gr


Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα: 15.00-20.00

Τρίτη: 10.00-19.00

Τετάρτη:10.00-19.00

Πέμπτη: 10.00-19.00

Παρασκευή: 10.00-19.00


 

Στάδια της θεραπείας με εμφυτεύματα

1. Κλινική & ακτινογραφική εξέταση.
Ξεκινάμε πάντα με ενημέρωση και συζήτηση των επιλογών σχετικά με τα διαφορετικά σχέδια θεραπείας που υπάρχουν. Στην συνέχεια γίνεται κλινική εξέταση όλης της στοματικής κοιλότητας και λήψη αποτυπωμάτων για την κατασκευή διαγνωστικών εκμαγείων. Το επόμενο στάδιο είναι η λήψη ακτινογραφιών με την βοήθεια των οποίων εκτιμάμε το σχήμα της γνάθου και την θέση σημαντικών ανατομικών στοιχείων όπως είναι το ιγμόρειο άντρο, το γενειακό τρήμα της κάτω γνάθου και η πορεία του κάτω φατνιακού νεύρου.
2. Χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων
Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι το επόμενο στάδιο και μπορεί να γίνει σε μία ή δύο φάσεις. Στην περίπτωση της τοποθέτησης σε μία φάση, τοποθετείται το εμφύτευμα μέσα στο κόκαλο της γνάθου μαζί με ένα κολόβωμα επούλωσης, το οποίο εξέχει λίγο έξω από τα ούλα. Συνήθως την ίδια στιγμή, ή το αργότερο σε 1-2 ημέρες, τοποθετούμε και ένα προσωρινό δόντι επάνω στο εμφύτευμα. Το προσωρινό δόντι ή το κολόβωμα αντικαθίστανται με την μόνιμη προσθετική εργασία μετά από 3-4 μήνες.
Στην περίπτωση της τοποθέτησης σε δύο φάσεις, τοποθετείται το εμφύτευμα μέσα στο κόκαλο της γνάθου και σκεπάζεται με τα ούλα έτσι ώστε να είναι προστατευμένο. Μετά από 3-4 μήνες επούλωσης αποκαλύπτεται το εμφύτευμα και τοποθετείται το κολόβωμα επούλωσης. Στην συνέχεια κατασκευάζεται η προσθετική εργασία με τα ίδια στάδια σαν να έχουμε τα φυσικά μας δόντια.
Πολλές φορές ακολουθείται η τεχνική των δύο φάσεων διότι υπάρχει ανάγκη αύξησης της ποσότητας του οστού της γνάθου χρησιμοποιώντας οστικά μοσχεύματα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οδηγούν στην έλλειψη οστού όπως η μακροχρόνια έλλειψη των δοντιών, η χρήση τεχνητών οδοντοστοιχιών, τραύμα, η ηλικία και περιοδοντίτιδα η οποία μένει χωρίς θεραπεία.
3. Αποτύπωμα & προσθετική αποκατάσταση
Μετά την πλήρη επούλωση των ιστών ο οδοντίατρος θα πάρει ένα αποτύπωμα (μέτρο) του στόματος, δοντιών και εμφυτευμάτων. Το αποτύπωμα θα σταλεί στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο και θα κατασκευαστεί εκμαγείο, πιστό αντίγραφο της στοματικής κοιλότητας, επάνω στο οποίο θα κατασκευαστεί η τελική προσθετική εργασία, στεφάνη ή γέφυρα.
4. Τοποθέτηση των δοντιών
Μετά την κατασκευή της εργασίας, ο οδοντίατρος θα την εφαρμόσει στο στόμα είτε κολλώντας την με ειδική κόλλα επάνω στα κολοβώματα, είτε βιδώνοντας την με μικροσκοπικές βίδες επάνω στα εμφυτεύματα.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?