Για ραντεβού

2107482645

2107489111

6937755921

info@kalaitzakis.net.gr


Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα: 15.00-20.00

Τρίτη: 10.00-19.00

Τετάρτη:10.00-19.00

Πέμπτη: 10.00-19.00

Παρασκευή: 10.00-19.00


 

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μία τεχνητή ρίζα δοντιού, συνήθως κατασκευασμένη από καθαρό τιτάνιο, η οποία τοποθετείται μέσα στην γνάθο με σκοπό να συγκρατήσει επάνω της ένα τεχνητό δόντι ή μία γέφυρα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μία πολύ καλή λύση αν έχετε χάσει ένα ή περισσότερα δόντια από την περιοδοντίτιδα, τραύμα, ατύχημα ή άλλη αιτία. Ο ιδανικός υποψήφιος για τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων έχει καλή γενική αλλά και καλή στοματική υγεία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι να υπάρχει επαρκής ποσότητα οστού στην γνάθο και να μην πάσχετε από ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα. Είναι πολύ σημαντικό αν υπάρχει ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα να προηγηθεί θεραπεία της περιοδοντικής νόσου και να ακολουθήσει μετά η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έρχονται σε άμεση επαφή με τα ούλα και το οστούν (κόκαλο) μέσα στην στοματική κοιλότητα. Ο περιοδοντολόγος είναι ένας ειδικός γιατρός εξειδικευμένος στις παθήσεις αυτής της περιοχής ακριβώς και συνεπώς ίσως ο πιο κατάλληλος γιατρός να απευθυνθείτε για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Παράλληλα έχει εμπειρία στην συνεργασία με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και την γνώση, την εκπαίδευση και τα τεχνικά μέσα έτσι ώστε να αποκτήσετε όμορφα δόντια τα οποία θα αισθάνεστε σαν δικά σας.

Η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων στον ασθενή είναι ομαδική εργασία. Ο περιοδοντολόγος αναλαμβάνει την χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, ο οδοντίατρος την προσθετική αποκατάσταση και ο ακτινολόγος την ακτινογραφική εξέταση πριν την χειρουργική επέμβαση. Το σχέδιο θεραπείας διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή.


Έλλειψη ενός δοντιού. Είναι η πιο απλή τεχνικά περίπτωση, τοποθετείται ένα οδοντικό εμφύτευμα για να στηρίξει ένα δόντι.

 

 

 

 

 


 Έλλειψη αρκετών δοντιών. Τοποθετούνται αρκετά οδοντικά εμφυτεύματα με σκοπό να κατασκευαστεί μία ακίνητη προσθετική αποκατάσταση στηριζόμενη σταθερά επάνω σε αυτά.

 

 

 

 


 

Έλλειψη όλων των δοντιών. Τοποθετούνται συνήθως 4-6 οδοντικά εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο ή 6-8 εμφυτεύματα στην άνω γνάθο με σκοπό να κατασκευαστεί μία ακίνητη προσθετική αποκατάσταση στηριζόμενη σταθερά επάνω σε αυτά.

 

 

 

 

 

 

 


Διαχείριση του ιγμόρειου άντρου. Ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι η ποσότητα και η ποιότητα του οστού (κόκαλου) της γνάθου όπου θα τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα. Η οπίσθια περιοχή της άνω γνάθου παραδοσιακά θεωρείται μία από τις «δύσκολες» περιοχές για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων, εξαιτίας της ανεπαρκούς ποσότητας, της φτωχής ποιότητας οστού και της γειτονίας με το ιγμόρειο άντρο. Το «πρόβλημα» λύνεται με την χειρουργική επέμβαση ανύψωσης του ιγμορείου άντρου με την οποία μικραίνουμε το ιγμόρειο άντρο και ταυτόχρονα διαμορφώνουμε επαρκές οστικό υπόστρωμα για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

 


Διατήρηση/αύξηση της οστικής ακρολοφίας. Διάφορα προβλήματα στην άνω ή στην κάτω γνάθο έχουν σαν αποτέλεσμα την παρουσία ανεπαρκούς οστικού υποστρώματος για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Παράδειγμα είναι η κατάσταση στο οστούν (κόκαλο) αμέσως μετά από μια εξαγωγή ενός δοντιού, όπου πολλές φορές είναι ανεπαρκές για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Η κατάσταση αυτή διορθώνεται με μια μικρή χειρουργική επέμβαση όπου ανασηκώνονται τα ούλα από το κόκαλο και αποκαλύπτεται το οστικό έλλειμμα. Στη συνέχεια γεμίζεται με οστικό μόσχευμα και διαμορφώνεται κατάλληλα η περιοχή για να υποδεχθεί τα εμφυτεύματα.


 Όπως ήδη θα ξέρετε για ένα υγιές στόμα απαιτείται πολύ καλή στοματική υγιεινή και τακτικές επισκέψεις στον περιοδοντολόγο. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μοιάζουν σε αυτό με τα φυσικά σας δόντια και θα απαιτήσουν την ίδια ακριβώς φροντίδα. Για να έχετε καθαρά και υγιή εμφυτεύματα πρέπει να χρησιμοποιείτε δύο φορές την ημέρα οδοντόβουρτσα και νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια καθημερινά. Τακτικές επισκέψεις στον περιοδοντολόγο είναι απολύτως απαραίτητες για την διατήρηση της υγείας των οδοντικών εμφυτευμάτων μετά την τοποθέτηση τους.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?