Για ραντεβού

2107482645

2107489111

6937755921

info@kalaitzakis.net.gr


Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα: 15.00-20.00

Τρίτη: 10.00-19.00

Τετάρτη:10.00-19.00

Πέμπτη: 10.00-19.00

Παρασκευή: 10.00-19.00


 

Τα περιοδοντικά νοσήματα είναι μία από τις κύριες αιτίες που οδηγούν στην απώλεια των δοντιών μας και είναι πιθανό να συσχετίζονται με άλλες χρόνιες παθήσεις όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και καρδιολογικά προβλήματα. Με τον επιστημονικό όρο περιοδοντικά νοσήματα εννοούμε τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στα ούλα μας. Τα περιοδοντικά νοσήματα περιλαμβάνουν την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα οι οποίες είναι σοβαρές φλεγμονώδεις παθήσεις και τελικά οδηγούν σε απώλεια δοντιών αν μείνουν χωρίς θεραπεία.
Η λέξη «περιοδοντικά» σημαίνει, κυριολεκτικά, γύρω από το δόντι. Με τον όρο περιοδοντίτιδα εννοούμε μία χρόνια φλεγμονή η οποία επηρεάζει τα ούλα και το οστούν (κόκαλο) το οποίο και στηρίζει τα δόντια μέσα στην στοματική κοιλότητα. Η περιοδοντίτιδα μπορεί να επηρεάσει ένα ή πολλά δόντια. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η περιοδοντίτιδα είναι η παρουσία παθογόνων μικροβίων τα οποία συναθροίζονται πάνω στα δόντια και τις ρίζες τους. Τα μικρόβια αυτά οργανώνονται σε έναν σχηματισμό που ονομάζεται οδοντική μικροβιακή πλάκα ή τελευταία βιοϋμένιο. Αυτό είναι μία άχρωμη, κολλώδης μάζα η οποία συνεχώς σχηματίζεται πάνω στα δόντια μας.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα περιοδοντικά νοσήματα, την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα, την θεραπεία τους, για τα οδοντικά εμφυτεύματα και τι μπορεί να σας προσφέρουν συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μου.

Δείτε και το ιστολόγιο harrykalaitzakis.blogspot.gr στο οποίο θα αναρτώνται άρθρα σχετικά με τα εμφυτεύματα, την ουλίτιδα, την περιοδοντίτιδα και άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Καλή περιήγηση!

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?