Για ραντεβού

2107482645

2107489111

6937755921

info@kalaitzakis.net.gr


 Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα: 15.00-20.00

Τρίτη: 10.00-19.00

Τετάρτη: 10.00-19.00

Πέμπτη: 10.00-19.00

Παρασκευή: 10.00-19.00


 

ΕκπαίδευσηΧάρης Καλαϊτζάκης - ΠεριοδοντολόγοςΧάρης Καλαϊτζάκης - Περιοδοντολόγος

Ο Χάρης Καλαϊτζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Ιανουαρίου 1966. Αποφοίτησε από την Πρότυπη Σχολή Αναβρύτων το 1983. Σπούδασε οδοντιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Οδοντιατρική Σχολή από όπου αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου "Λίαν Καλώς" το 1989. Στην συνέχεια πήγε στην Σουηδία για μεταπτυχιακές σπουδές. Φοίτησε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Lund στην πόλη Malmö της νότιας Σουηδίας. Αποφοίτησε το 1991 με το πτυχίο ειδίκευσης στην Περιοδοντολογία (Certificate of training in the Speciality of Periodontology) και το πτυχίο Master of Dental Science στον τομέα της Περιοδοντολογίας. Η διατριβή του για το πτυχίο Master of Dental Science in Periodontology δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Swedish Dental Journal με τίτλο "Clinical and microbiological effects of subgingival application of a chlorhexidine gel in chronic periodontitis - A pilot study" Kalaitzakis CJ, Tynelius-Bratthall G & Attström R, Swe Dent J:129-137(1993). 

Το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 1991 έως τον Ιούνιο του 1993 υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του, ως οδοντίατρος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας και στην μοίρα του Γενικού Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πεντάγωνο. 

Από τον Ιούνιο του 1993 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με αποκλειστική απασχόληση την Περιοδοντολογία και τα Οδοντικά Εμφυτεύματα. 

Επιστημονικές δραστηριότητες 

"Υποστηρικτική περιοδοντική θεραπεία" - Ομιλία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, 2 Νοεμβρίου 2019, Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, υπό την αιγίδα του δήμου Κοζάνης. Διήμερο σεμινάριο κλινικής Περιοδοντολογίας στην καθημερινή πράξη. Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία.

"Αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας μέσω της εξατομικευμένης οδοντιατρικής - Διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος" - Ομιλία στο 39ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης, 24 Οκτωβρίου 2019. Στρογγυλό Τραπέζι, Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία. 

"Χημικός έλεγχος της μικροβιακής πλάκας με αντισηπτικά & αντιμικροβιακά"                                Αλεξανδρούπολη 2 Νοεμβρίου 2018. Ομιλία στην εκδήλωση της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Έβρου, Ξάνθης & Ροδόπης. 

"Δυνατότητες και περιορισμοί της μη χειρουργικής θεραπείας – Νέες τεχνολογίες LASER"                            Αλεξανδρούπολη 2 Νοεμβρίου 2018. Ομιλία στην εκδήλωση της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Έβρου, Ξάνθης & Ροδόπης. 

Εκπαιδευτής στο πρακτικό σεμινάριο: "Χειρουργική αύξηση κλινικής μύλης". Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, 36ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2016. 

"Μείωση μικροβιακού φορτίου - Μηχανική απομάκρυνση των εναποθέσεων" - Ομιλία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας. Πύργος Ηλείας 8 Οκτωβρίου 2016. Διήμερο Κλινικό Σεμινάριο Περιοδοντολογίας, Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία. 

"Αναπλαστική χειρουργική του περιοδοντίου" - Ομιλία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου. Ρόδος 18.09.2016. Διήμερο Κλινικό Σεμινάριο Περιοδοντολογίας, Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία. 

"Μείωση μικροβιακού φορτίου - Χημικός έλεγχος με αντισηπτικά και αντιμικροβιακά σκευάσματα" - Ομιλία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου. Ρόδος 17.09.2016. Διήμερο Κλινικό Σεμινάριο Περιοδοντολογίας, Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία. 

"Συντηρητική περιοδοντική θεραπεία για τον γενικό οδοντίατρο. Δυνατότητες και περιορισμοί" - Ομιλία στο 35ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Ρόδο, 9 Οκτωβρίου 2015. Στρογγυλό Τραπέζι, Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία. 

"Φλεγμονή των Περιεμφυτευματικών Ιστών: Αιτιολογία, Παθογένεια, Διάγνωση" - Ομιλία στο 52ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος. Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2015. 

"Μείωση μικροβιακού φορτίου - Μηχανική Απομάκρυνση Των Εναποθέσεων" - Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2014. Διήμερο Κλινικό Σεμινάριο Περιοδοντολογίας, Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία. 

"Κλινική σημαντικότητα και στρατηγική στο σχεδιασμό θεραπευτικής αντιμετώπισης των ενδοπεριοδοντικών βλαβών" - Ομιλία στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ενδοδοντίας. Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία, 30 Νοεμβρίου 2013, Αθήνα, Ξενοδοχείο Divani Caravel. 

"Δυνατότητες και περιορισμοί της περιοδοντικής θεραπείας" - Ομιλία στο 32ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη, 9-11 Νοεμβρίου 2012. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μαθήματος περιορισμένου ακροατηρίου το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία με θέμα "Εμφυτεύματα στον περιοδοντικό ασθενή". 

"Periodontal clinical trials" - Συντονιστής της συνεδρίας RC16 στο 7ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Περιοδοντολογίας. Βιέννη, Αυστρία, 6-9 Ιουνίου 2012. 

"Συντηρητική θεραπεία της περιοδοντικής νόσου - Δυνατότητες και περιορισμοί" - Ομιλία στον Συνεταιρισμό Οδοντιάτρων Αττικής και λοιπής Ελλάδας ΣΥΝΟΑ. Αθήνα, 17 Απριλίου 2010. 

"Θεραπευτική προσέγγιση περιοδοντικών νοσημάτων από τον οδοντίατρο" - Ομιλία στην 42η Ετήσια Σύνοδο της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος στην Βέροια, 6-8 Σεπτεμβρίου 2007.Η ομιλία αφορούσε την σημασία της στοματικής υγιεινής και την χρήση των αντισηπτικών στην περιοδοντική θεραπεία, τις επιπλοκές μετά την θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας, την χρήση τοπικών αντιβιοτικών και αντισηπτικών στην θεραπεία της περιοδοντίτιδας και παρουσίαση περιστατικών με θεραπεία περιοδοντίτιδας. 

"Τοπική εφαρμογή αντιβιοτικών - Παρουσίαση και αξιολόγηση αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του ένθετου χλωρεξιδίνης" - Ομιλία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου, 23 Σεπτεμβρίου 2006. 

"Αναπλαστική χειρουργική του περιοδοντίου" -  Ομιλία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου, 23 Σεπτεμβρίου 2006. 

"Τοπική εφαρμογή αντιβιοτικών - Παρουσίαση και αξιολόγηση αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του ένθετου χλωρεξιδίνης" - Ομιλία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χανίων, 3 Ιουνίου 2006. 

"Αναπλαστική χειρουργική του περιοδοντίου" -  Ομιλία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χανίων, 3 Ιουνίου 2006. 

"Παρουσίαση και αξιολόγηση αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του ένθετου χλωρεξιδίνης" - Ομιλία σε Σεμινάριο Περιοδοντολογίας της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας. Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2003. 

"Τοπική αντιμικροβιακή θεραπεία: Νέες προσεγγίσεις και νέα σκευάσματα" - Ομιλία στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σεμινάριο Περιοδοντολογίας της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2001. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δώσει πολλές ομιλίες στα πλαίσια των επιστημονικών εκδηλώσεων της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας με θέματα που αφορούν την θεραπεία των περιοδοντικών νόσων, συντηρητική και χειρουργική, και την χρήση των αντισηπτικών και αντιβιοτικών στην θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας. 

Είναι μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας από το 1991 έως σήμερα. Το διάστημα από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Μάρτιο του 2009 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ταμίας της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας. Από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2013 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας. Από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2015 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας. Από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2017 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας. Από τον Απρίλιο του 2017 έως Απρίλιο του 2019 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας. 

Από τον Απρίλιο του 2019 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας. 

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας (European Federation of Periodontology, www.efp.org) από το 1991 έως σήμερα. Διετέλεσε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 7ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Περιοδοντολογίας, Βιέννη, Αυστρία, 6-9 Ιουνίου 2012 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας (Europerio 7, Ambassador Committee - www.europerio7.com). 

Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Περιοδοντολογίας (American Academy of Periodontology, www.perio.org) από το 2004 έως σήμερα. 

Διετέλεσε υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας (www.periodontology.gr) από το 2005 έως το 2017. 

Διετέλεσε υπεύθυνος για τον συντονισμό και την εκπροσώπηση της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας (www.efp.org) από το 2009 έως το 2017.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?